-
 

 
Kasvispihvit Tzatziki-kastikkeella
Neljälle hengelle

Kasvispihvit

2 dl vettä
0,5 dl korppujauhoja
1 dl hernerouhetta (Milletti Oy)
2 kpl kananmunaa
300 g porkkanaa
300 g perunaa
1 rkl yrttimausteseosta
1 tl hienokiteistä merisuolaa (Risetti Oy)
1 tl mustapippuria

Yhdistä korppujauho, hernerouhe, vesi ja kananmunat. Anna turvota n. 30 min. Kuori sillä välin kasvikset ja raasta ne. Yhdistä kaikki aineet. Paista pihvit pannulla kypsiksi ja tarjoile Tzatzikin kera.


Tzatziki-kastike

1/2 kurkkua
1,5 dl luonnonjogurttia
1/2 murskattua valkosipulin kynttä
1 tl sitruunamehua
1 tl oliiviöljyä
1 tl hienonnettua persiljaa
1 rkl hienonnettua minttua
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria


Raasta kurkku karkealla terällä ja valuta tarvittaessa. Lisää joukkoon jogurtti, valkosipuli, sitruunamehu, öljy, persilja, minttu ja mausteet. Sekoita hyvin. Jäähdytä seos, kaada tarjolle ja koristele mintun oksalla tai persiljalla.