-
 
Hernerouhekeitto joulukinkun rippeistä
Kati Nappa
4 annosta
valmistusaika puoli tuntia


300 g Milletti-hernerouhetta
2 kpl kasvisliemikuutioita
1,2 l vettä tai kinkun luusta keitettyä lientä
150-200 g joulukinkkua tai muuta kypsää sianlihaa paloiteltuna
1 ps (200g) herne-maissi-porkkana vihannessekoitusta
2 rkl rypsiöljyä
½-1 tl merisuolaa
mustapippuria myllystä

Kaada hernerouhe kasariin ja lisää joukkoon kiehuva vesi tai kinkun luista keitetty liemi. Anna turvota noin 30 minuuttia.
Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoittaen, ettei keitos tartu pohjaan. Lisää kasvisliemikuutiot, jos käytössäsi ei ole kinkun luista keitettyä lientä. Lisää pakastevihannekset ja kinkkupalat ja anna hautua miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Sekoita joukkoon rypsiöljy ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku. Nauti ruisleivän kera.