-
 

Punaista riisiä pöytään
Milletti Oy pakkaa punaista riisiä perinteisenä ruoka-aineena käytettäväksi.

Punainen riisi on normaalisti viljeltyä riisiä, joka saa värinsä ja hienon makunsa ominaisuudet istutuksen yhteydessä viljeltävästä sienestä.

"Lapsuudenkodissani Sri Lankassa punainen riisi kuului jokaiseen ateriaan, jopa kolmesti päivässä. Punainen riisi on ollut kansakunnassamme käytössä jo satoja vuosia. On jo aika saada sitä myös täältä Suomesta."

Ratna Vehalla

Käytä punaista riisiä totutusti riisin tapaan tai yhdistä sitä vaalean riisin kanssa puolet ja puolet.

 
Herkullinen paella resepti punaisesta riisistä
10:lle hengelle
 




10 kpl broilerin koipipalaa
1 dl oliiviöljyä
1 kpl valkosipulia kynsineen
2 kpl sipulia
2,5 dl punaista riisiä (Milletti Oy)
2,5 dl pitkäjyväistä valkeaa riisiä
0,5 tl sahramia
2 tl vastarouhittua mustapippuria
2 tl hienokiteistä merisuolaa (Risetti Oy)
2 dl hernerouhetta (Milletti Oy)
2 kpl paprikaa
2 kpl tomaatteja kuutioina
400 g katkarapuja
400 g simpukoita
2 kpl sitruunaa

Paista ensin öljyssä broilerin koipipalat muurinpohja- tai paellapannulla n. 15 min. ajan. Lisää sen jälkeen sipulit ja riisit. Kuullota näitä hetki pannulla. Ripottele sekaan mausteet ja vesi. Anna kiehahtaa ja kypsyä 15 min. Lisää vihannekset ja äyriäiset. Anna kuumentua. Nostele pinnalle broilerinkoipia ja äyriäisiä. Asettele sitruunalohkot pannun reunoille. Tarjoile kuumana.